zondag 29 november 2009

Omgang met kredietcrisis

Zojuist een stukje gelezen dat Nederlanders zich niet minder gelukkig voelen door de kredietcrisis. Dat het typisch is voor Nederlanders een vrij constante stemming te hebben betreft geluk. Nou, schijnt het welzijn in Nederland behoorlijk hoog te liggen t.o.v. de rest van de EU. Het welzijn in Engeland ligt lager, je ziet aan vanalles dat de levenstandaard lager ligt.
Hoe dan ook, Engelsen hebben een andere mentaliteit. Zij omarmen zelfmedelijden als een warme deken. Ze klagen erg graag over het weer, denk dat wij dat ook wel doen. Maar zij zijn pas in hun element als de omstandigeheden slecht zijn. Kunnen ze een chagerijnige blik opzetten en iets de schuld geven.
Maar dan ook humor. Dat hoort daar ook bij. Zelfspot en vanalles belachelijk maken. Maar ook lachen om de meest zwarte situaties. Engelsen zijn daar echt koning in. Laatst zag ik op t.v. een programma over Engeland in de eerste wereldoorlog. Militairen bleven grappen maken over voetbal en hun situatie in de loopgraven waar hun voeten ter plekke aan het wegrotten waren.
Misschien maakt een volk het land waar ze in leven passend. Denk dat een goede levenstandaard niet echt bij het Britse volk past. Dat is beter voor hun beste exportproduct: humor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten