woensdag 7 oktober 2009

Comfort is gevaarlijk

De Engelsen zijn dol op comfort. De mens is graag lui. In Engeland is veel gericht op het makkelijker maken van vanalles. Alles moet minder moeite kosten. Voedsel is buiten de deur goedkoop verkrijgbaar en makkelijk. Blijkt dat Engelse per hoofd van de bevolking het meeste uitgeven aann snacks e.d. Zelfs meer dan in de V.S. Er zijn hier ook best veel toko's waar je die zooi kan kopen.
Maar naast eten, gebruikt ook iedereen de auto voor vanalles. Als de wc 100m verderop is dan zouden ze zelfs de auto nog willen pakken. Gemak, comfort.
Ze zijn hier ook erg consument gericht. Reclames spelen over het algemeen ook meer op het gevoel in.
Deze drie observaties, er zijn er meer, laat mij de Engelsen bestempelen als lui. Maar niet dat ze er vrolijker van worden. Als je hier op straat rondloopt ziet, voor een gewone Nederlander als ik, de gemiddelde Engelsman eruit als een crimineel met een chagerijnige kop. Ze lijken een soort vast te zitten in zelfmedelijden. Generaliserend. Misschien dat ze daarom graag grijpen naar gemak en gezelligheid: de pub. Lekker eten voor weinig, bier, gezelligheid, droog..... ja, regen is een mooi ding om over te klagen. Ik doe graag mee!

Toch krijg ik juist hierdoor meer de neiging om alles op de fiets te doen, altijd te lachen... Gewoon lekker het tegenovergestelde doen! Ze kunnen nog wat leren.

Comfort is helemaal niet goed voor de mens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten