zondag 10 januari 2010

Vetpil, een pil teveel: Alli

Ik zag afgelopen week zowel in Nederland als Engeland reclame voor een pil die ervoor zorgt dat je een deel van het overtollig vet uitpoept. Dit is echt volkomen idioot en is precies alles waar ik een hekel aan heb: Symptoombestrijding en verspilling!

Ja, ga jezelf maar lekker volvreten, stop er een lading pillen in en je bent toch wat minder vet dan je dacht. Waar het nu alleen nog om gaat is om die continue prikkel iets in je mond te hebben en vet te proeven. Je kunt net zo goed jezelf boulimia aanpraten. Zelfde effect: stop voedsel in je mond, maar gebruik het niet, nee pleur het meteen weer het riool in! Complete verspilling alleen omdat de Westerse mens zijn/haar eigen prikkels niet meer in bedwang heeft. Veel van die hersenloze wezens proeven niet eens echt meer. Ze lopen naar de Mac en pratend, stoppen ze zo weer een burger in hun strot.

Echt en uitvinding waar ik van walg! Helemaal als je bedenkt dat er mensen zijn die zoveel honger hebben dat ze ongeveer de vetrijke stront van dergelijke hersenloze westerlingen zouden willen opeten.
Misschien moeten de uitvinders van Alli en het management een lesje ethiek en maatschappelijk verantwoord ondernemen krijgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten