maandag 12 april 2010

Rare jongens die Engelsen, maar minder raar dan vorig jaar

Ja, je hoort het goed! Wij hebben nu enigzins begrip gekregen voor die rare Engelsen. Niet generaliseren; die Engelsen in het Noorden waar het klimaat minder fijn is. We snapten dat hele 'BBQ-summer' gedoe niet. In Nederland komt de hysterie van BBQ-en pas om de hoek als het echt lekker warm is, zeg 20+ graden. Ook het dragen van korte broeken en slippers gebeurt hier al bij de eerste zonnestralen op een heerlijke maandagochtend van z'n graad of 10. O.k. er zijn ook mensen die het hele jaar door in T-shirt lopen en al die bimbo's die 's avonds uitgaan en in zomerkleding lopen beneden 0 graden..... Ik heb het nu over mensen zoals jij en ik die hun kleding enigzins aanpassen aan het weer.

En ja hoor, dit weekend was het zover. Het was 15 graden en een lekker zonnetje. Met de ervaring van vorig jaar schreeuwden wij met enthousiasme tegen onze buuv dat we moesten gaan BBQ-en! Eeehhh, wacht 's even, maar vonden we dat vorig jaar niet heeeel raar? Ja, klopt. Alleen toen waren we nog zo naief om te denken dat de zomer er nog aan moest komen. Nu weten we dat een hedgefonds de zomer en lente heeft gefuseerd en ik kan je vertellen 1+1=1 en niet 3! Dus in de drie maanden lente moet alles gebeuren! Het is er uiteindelijk niet van gekomen, want het is natuurlijk volkomen gekkenhuis als je alles, wat je met mooi weer doet, op 1 dag wilt doen.

De volgende dag zijn we naar het 'terras' gegaan. Niet echt een terras zoals wij in Nederland kennen. Gek eigenlijk, want hoewel ze hier geen echte zomers hebben, doen ze wel alsof ze die hebben. Daar moet een degelijk terras ook tussen passen, tussen al dat premature T-shirt-, slippers- en cabrioletgedrag. Anyway, stoer, zomers en met praktisch twee T-shirts aan liepen we naar de pub. Hmmm... toch een beetje te koud. 'T bleek 12 graden te zijn... Hoe doen die Engelsen dat toch?

(Ik heb van insiders begrepen dat die bimbo's die hier 's avonds om 10.00 dronken op straat zwalken op hun naaldhakken en 100 gram textiel, dat zij een paar uur daarvoor naar de zonnebank gaan om ten eerste oranje te worden en ten tweede warmte op te slaan om 's avonds met 0 graden naakt op straat te kunnen lopen..... Ze hebben hier ook een beetje een probleem met huidkanker. Tja, wat wil je als je huid via je voorouders middels een Engelse ontdekking als de evolutie ervoor gezorgd hebben dat de huid zo bleek mogelijk is om maximaal zon te absorberen voor vitamine aanmaak. En dat is natuurlijk niet ongunstig in termen van kanker, omdat die zon hier maar 3 maanden in het jaar is. Tenzij je de evolutie wil neppen en onder een kunstmatig zonnetje gaat liggen.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten